Eвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев  направи първа копка и даде началото на изграждането на спортна площадка, обградена с имената и постиженията на великите плевенски спортисти. Събитието се проведе в парк „10 декември“ зад СОУ „Христо Смирненски“ гр. Плевен.

Спортната площадка е проект на неправителствената организация „Рицари без броня”, която ще стопанисва спортните съоръжения за “Стрийт фитнес”. На площадката ще има паметни знаци с имената и постиженията на великите плевенски спортисти. Проекта се реализира с помощта на Община Плевен и личното съдействие на проф. д-р Димитър Стойков. Средствата за започването й са изцяло от дарители, които подпомагат сдружението, включително и от евродепутата Андрей Ковачев. На събитието присъстваха Владислав Николов депутат в 43-то Народно събрание, проф. Димитър Стойков кандидат за кмет на ПП ГЕРБ и областният управител Ралица Добрева.
“Верен съм на принципа да подпомагам младите хора и техните позитивни начинания. Давам си сметка, че само с подкрепата на отговорен кмет в лицето на проф. Стойков може да има бъдеще за младежите в Плевен.” – сподели Андрей Ковачев.

Идеята на организаторите е децата и младите хора да черпят вдъхновение от успелите спортисти и те да бъдат техен пример за подражание. Това е първата по рода си спортна площадка в България. Наред с всички плочи на достойните спортисти ще има и празни, които да амбицират младите спортисти да запишат имената си на тях.

От сдружението „ Рицари без броня“  желаят да има все повече такива площадки, които да върнат желанието на децата да спортуват.