РИК – Плевен се готви да манипулира изборите в областта. Областния координатор на ПП ГЕРБ Валери Лачовски и Александър Николов са установили, че има две заседания на Районната избирателна комисия, които са проведени без кворум. „Манипулирали са правилата за провеждането на Заседанията, което прави Решенията взети по този начин, които са за Секционните избирателни комисии в Кнежа и Никопол НЕЛЕГИТИМНИ. Това е недопустимо и нарушаване на законността на изборния процес“, каза Александър Николов по време на пресконференция.
На така нареченото заседание, виждаме новата коалиция и как от ПП „Има такъв народ“, нарушават законите, които сами приеха. Призоваваме живущите в област Плевен да бъдат разумни и да не се поддават на внушения, манипулации и на сценариите на партия „Има такъв народ“, каза още областния координатор на ГЕРБ Плевен.
Подали сме сигнал в ЦИК и ще подадем сигнал до прокуратурата за установяване на нарушенията. „…Във видеозаписа ясно и отчетливо се наблюдава липсата на голяма
част от членовете на комисията – Ярослав Димитров (отразен, че присъства в протокола), Юлия Петровска и Николинка Добрева, които също са отразени в протокола от заседанието на комисията, че присъстват. В същото време се наблюдава присъствието в залата за провеждане на заседанието на две технически сътруднички (дежурни в деня) – Маргарита Нешкова и Веска Андреева, които и гласуват предложените проекто-решения.
Тази ситуация несъмнено води до въпросите веднага навежда на въпроса за кворума на заседанието и начина на взимане на решения. В същото време се наблюдава присъствието в залата за провеждане на заседанието на двама технически сътрудници (дежурни в същия ден) – Маргарита Нешкова и Веска Андреева, които и гласуват предложените проекто-решения, се казва в сигнала до ЦИК.
Видеа от заседанията, може да видите в страницита на РИК-Плевен.