„Субсидирането на партиите се дава, за да могат да бъдат предпазени от бизнеса от корпорациите  – с една дума казано от зависимости”, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борсов при откриването срещата си с представители на М ГЕРБ от цяла Северна България. Иначе всяка банка, всеки фонд, всеки холдинг ще си има по една партия и каква политика ще водиш, когато някой ти дава пари, допълни той. „Да махнем парите на партиите звучи страшно готино, на депутати на министри. Но това са само триците нали знаете поговорката: Евтини на брашното, скъпи на триците. В същото време се правят милиарди кредити. Отнемането на тези субсидии ще бъде катастрофа. Ето това вече ще бъде олигархия . Това вече ще бъде държава, която ще бъде 100 процента контролирана.Лидерът на ГЕРБ наблегна на това ,че най-ранния срок за обещанията на управляващите е 2016 година.” Какъв е резултатът –обещаха работни места а създават по 5000 безработни всеки месец.Обещаха на Северна България ,че ще строят Белене.Виждате мина една година и те нищо не строят. Те няма и да строят. Убиха Северна България с изваждането на магистрала „Хемус” от оперативната програма. И казват от 2016 ще строим Хемус, но това означава да се строи със 100% български пари.Това го прав така наречения експерт Орешарски. Какъв експерт, ако сложиш 500 млн. за инфраструктура се получават 2 млрд бевъзмездни по европейските програми и държавата харчи2,5 млрд.И този експерт вижте какво направи- отказа се от тези 2 млрд. и каза аз ще си оперирам с моите 500 млн.Защо? Защото иначе ОЛАФ проверява и не могат да крадат. Ето ще ви дам  и конкретен пример понеже сме в Плевен. Казват ще ви дадем 2 млн. за спортна зала, но тя струва 13 млн. и после ще кажат Борисов дай останалите пари за спортната зала, а аз откъде да ги взема”

В продължение на два дни Плевен е домакин семинар на тема “Предстоящия избор – десни идеи за една по-добра Европа”, организиран от  МГЕРБ, със съдействието на фондация Аденауер. От  14 до 16 март в хотел „Кайлъка” са събрани около 150 млади хора от цяла Северна България. Тук са представители на младежките структури от Плевен, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Добрич и Силистра.

На семинара присъстват председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, Моника Панайотова, eвродепутат и председател на М ГЕРБ, народните представители Цецка Цачева, Владислав Николов, Томислав Дончев, Ирена Соколова, Милена Дамянова, Доброслав Димитров. Основните теми, които се обсъждат са бъдещето на Европейския съюз след изборите за Европейски парламент и мястото на България, възстановяване на доверието на България в Европа, ролята на младите в европейския дебат, десни идеи за една по-добра България в Европа и други.

Форумът откри народният представител от ГЕРБ за 15 МИР Владислав Николов. „Младите хора са изключително важен фактор и аз съм убеден, че ще спечелим изборите благодарение на вас младите хора”, каза той. Към младежите се обърна и Цецка Цачева – зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ. „Това, че сте тук млади приятели за мен като плевенчанка е много силен символ” , каза тя. Цачева направи  паралел между освободителната борба и  ролята на Плевен в нея и старта на предизборната кампания. „Свободата на България  започва от Плевен. От тук започва последния освободителен ход. Много ми се иска днес от тук, от Плевен, да тръгнем с младежки дух към онази свобода, от която имаме нужда толкова осезаемо. Иска ми се да тръгнем на поредната успешна битка-евроизборите”. Евродепутатът от ГЕРБ Моника Панайотова представи пред младежите европосланията, както и клипове с индивидуални примери на млади и възрастни предприемачи,  които продължават да са заразени с тези идеи. ЕНП и ГЕРБ, като част от нея, вярва в предприемаческия дух и креативността. Днес вие имате възможност да видите как се формират посланията на централно ниво от гледна точка на евроизборите”, каза Моника Панайотова. Цветан Цветанов като  почетен председател на младежката организация призова младежите  да бъдат максимално активни и открити, така че да бъдат посланиците на истината сред своите връстници. „Предстои ни тежка кампания. Кампания, в която всеки един от вас трябва да има отговорности. Имаме един изключително тежък сблъсък между представените в парламента парти и тези извън него. Виждате колко много популизъм има във всички тези послания и дебати, които се водят. Излиза, че няма никакъв смисъл от дебат за идеите, политиката и онова което трябва да правят политиците. БСП и ДПС говорят за великденски надбавки за над 50 млн. лева. Тези пари по-добре за бяха предвидени за съфинансиране на европейски проекти, които да дадат трудова заетост, възможността за развитие на регионите. Парите обаче ги няма. Те ще се превърнат в увеличаване на дефицита и това е кристално ясно. Така БСП и ДПС си купуват бъдещите гласоподаватели. Основните ни задачи сега са да надвием популизма и да селектираме добрите кадри, които да могат да се развиват и занапред”, обобщи Цветанов. След като спечелим изборите за европейски представители ние ще направим всичко възможно много млади хора да се запознаят на място с функционирането на евроинституциите,  с работата на асистентите на евродепутатите и така ще натрупат познания и опит за бъдеща кариера в европейските институции, която да е подчинена на интересите на България, каза още Цветанов. Тези евроизбори са най-важните,   които ще очертаят реалната перспектива за страната, подчерта Цветанов.