„Разликата между нас и основният ни опонент – управляващите от БСП не е огромна. Тя е смазваща.” С тези думи председателят на областния щаб на ПП ГЕРБ в Плевен Владислав Николов започна пресконференцията по повод изборните резултати на евровота. Той подчерта, че този категоричен резултата в полза на ГЕРБ е получен в момент, когато на националното ниво след подмяна волята на българския избирател ГЕРБ е в опозиция. В момент, когато на местно ниво се правят отчаяни опити за дискредитиране на местната власт и опити за извличане на дивиденти от неудобството за хората покрай реализирането на едни от най-мащабните проекти в града, какъвто е ремонтът на площада. Владислав Николов благодари на избирателите в Плевенска област за поредния акт на доверие, с който са показали, че искат дясна Европа, Европа на икономическата сигурност, Европа на стабилитета. ”Хората казаха НЕ на популизма и НЕ на лявото”, категоричен бе той. Николов високо оцени и работата на областния и общинския предизборни щабове за добре изнесената кампания за евровота.

Председателят на областния щаб на ПП ГЕРБ в Плевен цитира резултатите от паралелното  преброяване на партията на база копия от официалните протоколи на  секционните избирателни  комисии.  „В  Плевенска област ПП ГЕРБ е взела 19 889 гласа, БСП  има 17 177 гласа.  В процентно изражение, резултатът е 26,83% за ГЕРБ срещу  23,17 на сто от гласовете за БСП”, подчерта Николов. Трета политическа сила в областта е ББЦ  с резултат 15,03% или 11 139 гласа. Николов посочи ,че през цялата кампания е алармирал точно за тази политическа партия, ”която проведе активна и скъпа медийна кампания. Все още обаче чакаме отговор откъде са дошли парите за това”, каза председателят на областния предизборен щаб на ПП ГЕРБ. ”В изборния ден в определени общини, в определени секции в Буковлък, в Славяново, в  „Анастасия Димитрова” ,на ЛВТ-то, където традиционно гласуват едни определени   групи наши съграждани ББЦ отбелязва успеваемост. Най-вероятно там са съсредоточени младите хора по думите на Бареков”, иронично отбеляза Николов.

Пред  журналистите председателят на областния предизборен щаб коментира и огромното забавяне при приемането и обработването на протоколите в Плевенската РИК. Той подчерта, че още сутринта ГЕРБ-Плевен  е подала жалба до ЦИК за ситуацията  в Плевен,„ До 08.30 ч. още имаше хора, които чакаха да бъдат обработени протоколите на секционните им избирателни комисии, за които отговарят. Някои бяха готови да зарежат чувалите с бюлетините и да се приберат”, каза още Николов. Той поиска отговорност от областния управител и председателя на РИК Плевен – пряко отговорни за организацията на изборния процес. Николов припомни декларираната преди дни от Илиян Йончев увереност в перфектната  организация на изборите и направи паралел с изнервените, изморени, не спали повече от 36 часа хора от секционните избирателни комисии, случаите на припаднали и колабирали, заради които се е наложила медицинска помощ.

„В сряда ще искаме оставката на правителството , а вот на недоверие към управляващите, хората дадоха в неделя”, обобщи Владислав Николов.