Кандидатите  за  евродепутати  от  ГЕРБ  Томислав Дончев и Мария  Габриел заедно с председателят на националният предизборен  щаб  Цветан  Цветанов, придружени от народните представители Цецка Цачева и  Владислав  Николов  се срещнаха  с 800 работници на смяна  във фирма „Димитров”Плевен. Гостите  бяха  посрещнати лично от  собственика  на фирмата  Магдален  Димитров.

„Щастлива съм, че виждам толкова много жени, защото в работата ми в ЕП една от основните ми е правата на жените и равенство на половете. Правата на жените са права на човека и ние няма  да защитим  правата на жените, ако  не превърнем  в първи защитници на правата на жените –  мъжете. Затова се обръщам  към  всички. Заедно на тези избори да покажем, че знаем колко са важни те”, обърна се към работниците във  фирма „Димитров” Мария Габриел. Тя допълни още, че тези европейски избори означават  бъдещето ни в Европа. Тя призова: „Нека покажем с висока избирателна активност, че ценностите ни не са само равенството между половете, но ценностите са  ни  предприемачеството, като  това,  което  тук виждаме. Ето  така можем  да имаме икономика, която  създава устойчиви работни мета. Затова е важно на  25-ти май  ясно да заявим, че България има своето бъдеще в Европа. Европа  е нашият  гарант за работеща икономика. Европа е нашият  гарант за това, бъдещето на нашите  деца  да  е обвързано с перспектива, която взема пред вид  техните  знания  и техния  талант. Нека  покажем, че е възможно да построим тази Европа, която вие символизирате – работеща, продуктивна  и  само така осигуряваща  бъдеще  за  всички ни”.

Към хората се обърна и водачът на листата Томислав Дончев. ”Аз имам честта да водя най-добрия отбор. Това са хора, учили много, работили  много, хора,  познати  и като визия, и като имена, хора, които имат  характер, имат  самочувствие да се борят. Защото ние имаме намерение да се борим за интересите на България. Когато трябва, да казваме ДА, когато трябва, да казваме НЕ. Можем  и едното,  и другото. Аз съм убеден, че въпросът на 25-ти е не само  кого  ще пратим  в ЕП. Дължим  на България, на себе си, на децата си силен  знак, че България има сила, има самочувствие да пожелае промяна. Вярвам, че и вие го искате.”

България няма време за губене и нека  всички над 18 да гласуват с 18. Защото номер 18 е ГЕРБ. Листата е съставена от едни действително успели хора. Томислав Дончев беше успешен кмет на община Габрово. Само за две години от 2007-2009 успя да спечели евросредства по ОП за над 170 млн. лева за община Габрово. Стана министър и успя да договори и разбира се да създаде необходимата координация, за да може правителството на ГЕРБ да усвои 34% от всички средства, които са по оперативните програми и да договори 100% от всички тези договори, които трябва да бъдат подписани в стария финансов програмен период. Мария Габриел –една млада и крехка жена, но с много силна воля. Не случайно през 2013 година бе избрана за евродепутат на годината сред всичките 751 евродепутати в ЕП и то точно в категорията „Равенство между половете”. Високата избирателна активност ще позволи да изпратим в Европа тези, които заслужават. Когато имаме висока избирателна активност  можем да противодействаме на сценариите за контролирани вотове.”, каза Цветан Цветанов.

Гостите имаха възможност да разгледат предприятието отвътре и да се запознаят с производствения процес. Цветанов,  Дончев и Габриел се ръкуваха с работниците и дълго разговаряха с тях.