Народните представители Цецка Цачева и Владислав Николов се срещнаха с жителите на Гулянци. „Много хора подценяват изборите за европейски парламент, защото ги вълнуват нещата, които се случват в селото, в дома им. Но тези избори са много важни, защото от резултата на 25 май ще зависи в каква посока ще тръгне Европа. Държава-членка сме. Не можем да стоим разкрачени на Балканския полуостров да гледаме на изток към Азия и на запад към Европа“, каза Цецка Цачева. ”Лявото разчита да харчи едни пари, които по някакъв начин идват в държавен бюджет ли ще бъде или в бюджета на ЕП. Готови пари, всеки един от вас го знае по джоба си в къщи, много бързо се харчат. Дясното ЕНП разчита на работеща икономика, която да разкрива работни места. Като работят хората, ще има пари и за пенсии”, допълни Цачева. Тя направи паралел и със ситуацията в България като акцентира върху изречените кухи обещания от сега управляващите държавата. ”Миналата година какво обещаха? Ние ще вдигнем пенсиите, ще се преборим с безработицата, 250 000 работни места, ще има пари за здравеопазване. Една година по-късно, кое от тези неща са факт?”, попита Цачева и продължи „По Коледа вдигнаха с 4-5 лева пенсиите. Добре. Но с цената на какво? Да не си мислите, че този дълг, който взеха, е отишъл само за пенсиите? Няма такова нещо. Голямата част от тези пари влязоха в черните партийни каси, за да могат сега в избори за ЕП, скоро и за национален парламент  и догодина за местни избори, да се вадят и да облъчват хората”. Цачева посочи още за последната една година  безработицата се е увеличила с още 7% и няма работеща икономика. Тя изтъкна колко важен България е  резултатът на 25-ти май  ,защото по думите на Цачева  „от това  зависи съдбата на държавата в следващите години”. „Дупката в хазната е над милиард и половина. Няма накъде повече да се взимат вътрешни заеми, облигации, защото няма кой да ги купува тия държавни ценни книжа, защото никой не ги иска вече. Три милиарда и половина са ни заемите и един милиард ни е ножицата в хазната. Есента те не могат да направят бюджет. Спират фондове навсякъде – в земеделието, екологията  и др. секторни политики. Единствените свежи пари, с които може да се изгражда нещо, това са средствата от европейските фондове”, категорична бе Цецка Цачева.

В качеството си на член на енергийната комисия в народното събрание, тя коментира и „голямата лъжа с цената на тока”. „Не може в условия на пазарна икономика да ти намаляват цената на тока. Официално смъкнаха с 3% тока за битовите консуматори. Ама за сметка на какво? Убиха фирмите! Отвориха една ножица от 500 млн. в НЕК  и тогава, когато Дилян Добрев обясняваше, че няма тези пари откъде да дойдат в НЕК, те говореха за зелено гориво, емисии и т.н. НЕК е недофинансирана и това не може да стои дълго време без резултат”, заяви народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева .По думите й  ДЕКЕВР е стопирала нещата от месец април и чака да минат тези избори, за да вдигнат още на първи юни цената на тока.

Цачева сподели и своята голямата болка и мъка – темата за АЕЦ Белене. „Аз знам как хората очакват, че от този проект ще има работа и ще живеем по-добре. Кой не го иска това? И нашето правителство го искаше това. 2009-2010-2011 година се търсеха чуждестранни инвестиции, за да може нещо да тръгне. Ами не може да тръгне, когато видяхме документите. Кой от вас ще отиде да си купи скъп хладилник, ще го поръча и ще го плаща без да има къща и кухня, дето да го сложи. Ето това са направили социалистите. Подписали не за един реактор, за два. Обаче няма пари за самата централа. Къде да ги сложат тези реактори? На голата ливада? От самото начало, това е една красива илюзия, но за съжаление невъзможен проект”, каза Цачeва. Тя обясни, централа няма, но в Белене има една 7-етажна административна  сграда с чиновници, които получават  заплати  за АЕЦ-а.

Народният представител Владислав Николов призова хората да бъдат активни в изборния ден. ”Нека не бъдем хора без мнение. Нека на 25 май дадем оценка за партии, платформи, идеи, за това управление. Ако не ви харесва тази една година управление, изразете го с гласа си. Тез,и които гласуваха за БСП, получиха ДПС. Ако не ви харесва да ви управляват хора като тях,,като Делян Пеевски, Волен Сидеров, гласувайте с номер 18. Лъжите на партиите не трябва да се забравят, призова Николов  и припомни как Атака обеща 500 лв. пенсии и 100 лв. заплати, как БСП обеща 250 000 работни места , а създаде нови 40 000 безработни.