Народните представители от ГЕРБ Цецка Цачева и Владислав Николов, кметът на Плевен от ГЕРБ проф. д-р Димитър Стойков, общинските  съветници  от  ГЕРБ – Мартин Митев, Даниела Гонкова, Ралица Добрева и  членът на общинското ръководство на партията  Йордан Грижов се срещнаха с жителите на Ясен. Те бяха посрещнати от Генади Динков, член на общинското ръководство на партията в Плевен и председател на местната организация на ГЕРБ в Ясен.

„Членството на България в ЕС отвори много врати за страната ни, особено по отношение на разполагането със свежи средства”, каза кметът на Плевен проф. Стойков. Пред жителите на  Ясен той представи постигнатото от общинското  ръководство за последните две години и половина. „Подписахме договори по европейски програми  за над 150 млн лв. Тази година работим по програми за 101 млн. лв. Скоро ще започне ритмично да работи завода за олио в село Ясен”, отбеляза плевенският градоначалник. Той допълни, че бе направена първа копка на завода за автомобилни компоненти с 600 работни  места в ж.к.Сторгозия, както и това,че се работи по депото за отпадъци. „Стартира и реализирането на проекта за интегриран градски транспорт. С него ще подменим  цялата тролейбусна мрежа, ще изградим нови 9 км и 400 м. велоалеи, ново тролейбусно депо, нови 4 тролейбусни  линии. Изградихме и плувен комплекс, ремонтирахме Общината и новата картинна галерия. Предстои нова инвестиция  в пивоварен завод в Плевен. Открихме и МОЛ-а, който от 2008 стоеше построен и празен”, допълни проф. Стойков. „През тази година село Ясен ще има нова здравна служба, в която община Плевен ще инвестира повече от 75 000 лева. Ще ремонтираме и пътя Дсевица-Ясен. А за следващия програмен период нашата идея е да свържем село Ясен и Долна Митрополия  с тролейбусна мрежа. Най-голямото усилие за Ясен е един проект, който ни струваше безсънни нощи и усилена работа много седмици. Става въпрос за проекта за водния цикъл. Той вече е в ЕК, одобрен е и сега предстои финансирането през Европейската банка”, уточни проф.Стойков. Той допълни, че  проектът е на стойност 155 млн. лева и включва канализация на Ясен, Буковлък, Долна  Митрополия, Тръстеник, колектор  на Плевен и пречиствателна станция на Плевен. „С този проект ще решим една голяма язва в с.Ясен. Той е жизнено важен за нас и не само ще открие нови работни  места, но и ще осигури добра питейна вода и адекватна канализация на село Ясен.”, категоричен бе проф. Стойков.

Към жителите на Ясен се обърна и народният представител Владислав Николов. Той призова хората да излязат да гласуват на 25 май. „В деня на изборите покажете вашата позиция. Лъжите на управляващите партии и тази на Бареков минаха всякакви граници. Този вот е важен, за да покажете, че вие не сте от онези, които могат да бъдат купени с 20 или 30 лева, а имате мнение и позиция.”Николов подчерта, че ниският вот работи за 2 партии – тези, които не искат нищо добро да се случва в тази страна и тези, които не искат да има промени в България.”, обобщи Владислав  Николов.

Цецка Цачева се присъедини към неговия призив.”Да се опитаме да си представим това, което ни предстои на 25 май част от какво е. Над 500 млн. граждани на Европа, от 28 държави със своята бюлетина и глас трябва да решат как ще се развива Европа занапред. Дали Европа ще ще се развива по начина, по който левите правителства управляват в европейските държави като Испания, Португалия, Ирландия, Гърция, Румъния върви по същия път. Те не работят, за да взимат европейските пари, а взимат заеми и кредити. До момента 3 млрд. и половина ни струва управлението на Орешарски”, каза Цецка Цачева. Тя подчерта, че голяма част от изтеглените с кредит парите  са заделени за кампании, за да бъдат купувани  гласовете на хората. „Вече трета седмица обикаляме и ни казват, че няма друга партия, която прави кампания в Плевенска област. Те не се изправят очи в очи с народа. Ние не сме като тях. Ние искаме честно и открито да разговаряме с хората. Ето затова ГЕРБ няма загубени избори. Затова с Ясен, с област Плевен отиваме към поредна победа на ГЕРБ. На 25-ти всички масово нека да отбележим в бюлетината номер 18, защото това е гаранция, че нещата ще се случат по правилния начин не само в ЕС. От тези избори зависи какво ще се случи в държавата до края на годината. Първото, което ще стане във вътрешно-политически план е, че след 25 май цената на тока ще скочи. Казвам го с болка, защото няма човек, който да не се радва, ако цената на тока пада, но това не може да се случи на Позитано 20. НЕК  е задлъжняла.Планът и бюджетът не се изпълняват. На първи юни, цената на тока ще бъде вдигната. ДЕКЕВР чака просто да минат изборите. Нека на 25 май дадем знак, че искаме добро бъдеще, но държим и на достойно настояще”, призова Цачева.