Народните представители Цецка Цачева и Владислав Николов, заедно с кмета на Община Плевен от ГЕРБ проф. д-р Димитър Стойков  присъстваха на курбан в село Тодорово.

”Правим този курбан всяка година на празника на селото, за здраве и берекет”, каза кметският наместник на село Тодорово Живко Пенков. „Радвам се, че всяка година ставаме все повече и повече. И можем да се похвалим с направеното. Кражбите в селото намаляха, облагородихме централната част, като всеки един от нас полага грижи за това”, добави още той.

„Изключително ми е приятно, че сме заедно днес, в този така прекрасен слънчев ден. Бъдете живи и здрави. Нека да се срещаме и да се уважаваме, защото това ни прави човеци”, поздрави г-жа Цачева присъстващите.

„На празник сме, затова като на празник си пожелаваме здраве, слънце и берекет. Честит празник на всички”, каза кметът на община Плевен проф. Стойков.

Свещеник отслужи водосвет и благослови курбана и хората от Тодорово. След него, приятели на село Тодорово от клуб „Традиция” в Плевен пукнаха черешовото топче, и с демонстрацията си с автентични одежди и оръжия припомниха, че българските традиции по селските сборове трябва да бъдат съхранени.