На среща с жителите на град Славяново народните представители Цецка Цачева и Владислав Николов, както и кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков от ГЕРБ, призоваха хората да излязат да гласуват, но да го направят отговорно, защото от изборите на 25 май зависи кой ще представлява и защитава българските интереси в Европа в следващите 4 години в ЕП. На срещата присъстваха и общинските съветници  Мартин Митев  и  Даниела  Гонкова, както и представителите на общинското ръководство на ГЕРБ-Плевен  д-р Атанас Гарев и Йордан Грижов.

 „За две партии е от полза  обезсърчаването на избирателите и насърчаването на тяхната апатия. Това са БСП и ДПС, каза Владислав  Николов. Той призова хората да бъдат активни. „ГЕРБ не е от партиите, които имат за цел да участват  в едни избори. Ние искаме да бъдем активни в политическия живот на страната, ето защо никога не сме си позволявали да говорим популистки както Бареков, БСП, Атака. Много са примерите на партии, които  търгуват с надеждата на хората. Партии, които лъжат, трябва да бъдат наказани.”, категоричен бе Николов. По думите му с резултатите от евроизборите хората ще дадат ясен знак на управляващите, че не искат да бъдат управлявани с уговорки и на кредит.

Цецка Цачева акцентира в изказването си върху енергетиката и нейното тежко състояние. „Вотът е за членове на ЕП. Да, много е важно за ГЕРБ като партия –членка на ЕНП, е именно представител на тази партия да застане начело на ЕК. Много често казваме, че сме в Европа .За мен истината е друга, Европа е в България.  ЕС е в България. Защото по нищо не отстъпваме като традиции, култура, интелектуален потенциал, във всяко едно отношение на нашите европейски съграждани освен по едно-качеството на живот. Защо при нас нещата още не могат да потръгнат видимо в посока на подобряване на благосъстоянието на хората?, попита Цачева. Тя подчерта, че преди ГЕРБ да дойде на власт бяха спрени всички европейски програми. „Днешната тройна коалиция върви по същия път. Предстои вот на недоверие. Питат ме защо точно сега, защото след 31 март, когато НЕК по закона за счетоводството е длъжна да обяви финансовите резултати за 2013 година в НАП и статистиката, ние ще чуем една общоизвестна истина. Енергетиката е в колапс. Това административно понижаване цената на тока, което  ДКЕВР обяви, със сигурност ще доведе до  увеличаването му още през юни. Делян Добрев алармира, че се отваря една дупка от 500 млн. в НЕК. Това поставя Националната  електрическа  компания  в невъзможност  да се разплаща със свои доставчици. И какво се получава? Приемам, че всеки един от нас е усетил намалението, но това е за сметка на бизнеса на предприятията, на които НЕК им дължи пари и не може да се разплати с тях, защото дупката е огромна. Това,  което демонстрират управляващите, е нечуван страх. Внесохме искане за вот на недоверие. В три дневен срок трябваше да има дебат по процедурните правила за вотове на недоверие. 24 часа след края на дебата, което означава в най-късния момент днес след обяд вече да има гласуване. Но ги е страх. Атака вижда, че ги няма никъде на картата с процентите. Т.е. на Атака не могат да разчитат. Остават двете големи партии. Питате се какво общо има състоянието на НЕК с изборите в неделя. Ако допуснем левицата да изпрати повече депутати от нас там, те ще дадат своя принос към онези процеси, които се случиха в европейски  държави, управлявани от леви правителства-Португалия, Испания, Гърция, Ирландия, Италия и др. Те отиват във финансова криза, защото запазена марка на левицата е да се харчат готови пари на калпак без работеща икономика, която да захранва бюджета”, обясни Цецка Цачева. Тя призова хората да подкрепят ГЕРБ и кандидатите в листата на партията за европейския парламент, защото те са  гарантът за доброто бъдеще и настояще на България.

Конкретни примери за важността на европрограмите и тяхното реално действие даде кметът на Плевен проф.Димитър Стойков, който изброи постигнатите успехи и реалните резултати от европейското финансиране на територията на Общината на обща стойност  над 150 млн.лв.