Народният представител Цецка Цачева упражни правото си глас в 09.30 ч. в избирателна секция 124 в СОУ „Йордан Йовков“. Тя бе придружена от съпруга си арх. Румен Данговски и сина си Румен Данговски-младши, който днес за първи път гласува, след навършване на пълнолетие.

 „Всеки глас, без значение за коя партия е подаден, е глас за бъдещето на България. Тогава обаче, когато той е за партия „Граждани за европейско развитие на България“ /ГЕРБ/, мисля, че това е правилния избор“, коментира след вота си Цачева. „Не е тайна за кого аз съм гласувала. Това, което обаче ме впечатли, е че не е гарантирано конституционното задължение за тайна на вота. Начинът, по който са изработени бюлетините, след пускането им в изборната кутия, без значение дали бюлетината е прегъната на две или на повече, тя се отваря и вота може да бъде отбелязан от членове на СИК, кой как е гласувал. Евентуално на това са заложили нашите опоненти – на контролирания вот, защото по друг начин няма как те да победят ГЕРБ“, заяви народният представител Цецка Цачева.

На въпрос какво означава за България членството в ЕС, Цачева бе категорична, че както Европа е в България, така и България трябва да даде своя принос в работата на европейските институции. „Доволна съм, че чрез евродепутатите на ГЕРБ гласът на България и нейните интереси се чуват в Европа, така както се чува и гласът на нашите членове на Европейския парламент“, каза още тя. Цачева изрази увереност, че така ще бъде и през мандата, който предстои. И допълни, че се надява да има висока избирателна активност, защото само по този начин ще се преодолеят схемите на Бобов дол, на „Сторко” – Плевен. „Високата избирателна активност е преодоляване на корпоративния вот“, категорична бе Цачева.