„Тук съм, за да кажа силно да на кандидатурата на Поля Цоновска – новият стар кмет на Община Долна Митрополия”, каза Председателят на 43-то Народно събрание  Цецка Цачева, която уважи откриването на предизборната кампания на Поля Цоновска в Долна Митрополия. За да подкрепят общата кандидатура за кметския пост на събитието присъстваха още народният представител от ГЕРБ Владсилав Николов и областният управител Ралица Добрева.

 „Да бъдеш в основата на един отбор от различни политически сили, от хора  с различни професионални умения и опит, да направиш спойката между тях, така че те да тръгнат в една кампания с увереността, че са победители, се изискват много качества. Това се постига на първо място с характер. Поля Цоновска има характер.”, заяви Цецка Цачева. Тя сподели с хората, че заедно са имали тежки битки с бюрокрация, с администрация, за да се случи един от най-големите проекти на територията на Плевенска област, проектът за водния цикъл, който е готов и е пред подписване.

Като денонощна работа и пълна отдаденост определи виждането си за това какво  е да бъдеш кмет кандидатът за втори мандат начело  на Община Долна Митрополия Поля Цоновска. „Да си кмет не е титла. Това не е професия, а една огромна отговорност. За мен кмет означава над 10 часа работа на ден, означава да обърна внимание на всеки и човешки да подходя към проблема му и след това да се дам равносметка дали успявам.”, каза Цоновска. Тя посочи, че постигнатото през нейния мандат е видимо за всички, защото „ако във всяко едно населено място не виждате какво се прави няма как сега да ви го обяснявам по какъвто и да е начин”, смята кандидатът за кмет на Община Долна Митрополия, издигнат от коалиция „Да за Община Долна Митрополия”.

Пред препълнения салон на читалището в Тръстеник бяха представени и кандидатите за кметове на населените места, издигнати от коалицията, както и общата кандидатска листа за общински съветници.