Председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева представи новия областен управител на Плевен на пресконференция в пресклуба на БТА в града.

„Ралица Добрева е човек с управленчески опит и доказани организационни качества, каквито са и нейните заместници.”, каза Цачева. Тя представи накратко професионалната биография на новия областен управител.

„Поемам поста, амбицирана да продължа всички добри практики в Областна администрация Плевен. Ще отделя време на всеки един от експертите, които работят в нея да се запозная с него, да се информирам за състоянието и проблемите му. Ще ползвам управленския си опит да допринеса за това Областна администрация да подобри качеството на административните услуги на гражданите и бизнеса, да се оптимизира работата на администрацията и тя да стане по-прозрачна и по-достъпна.”, каза Ралица Добрева. Новият областен управител заяви още, че ще разчита на добрия диалог с всички институции, представителите на медиите, неправителствените организации.

„Ще се стремя да създам необходимите условия за разработването на проекти за програмния период 2014-2020.”, каза още новият областен управител на Плевен.

Добрева бе категорична, че връзката на общините с държавата трябва да бъде насърчавана. „Вие знаете, че подкрепа ще се предоставя както на райони с добър потенциал на развитие, така и на райони които изостават в цялостното си развитие. Подчертавам, че важна роля в настоящия програмен период ще играе сътрудничеството между отделните общини, което ще гарантира интегрирано устойчиво регионално развитие.”, каза още Ралица Добрева.

Новият областен управител  благодари на своя предшественик на поста арх. Бойко Балтаков за работата му и проявеното държавническо поведение. „Очаквам да осигурим приемственост, която да не позволи смяната на областните управители да се отрази на текущите задачи.”, каза Добрева.

Ралица Добрева заяви, че ще продължи традицията всяка седмица областният управител да има приемен ден, за да не се прекъсва връзката на хората и държавата.

В работата си Ралица Добрева ще бъде подпомагана от двама свои заместници. Това са арх. Бойко Балтаков и Красимир Иванов.