С тържествена сесия и концерт бе отбелязан празника на Червен бряг. Събитието уважиха областният управител на Плевен Ралица Добрева, почетни граждани на Червен бряг и др.

Към общинските съветници и гражданите на Червен бряг на тържествената сесия на общинския съвет пръв се обърна кметът Павлин Фильовски. „26 юни е ден, в който честваме рождения ден на нашия град  – едновременно млад и зрял. Поглеждайки назад, трябва да оценим приноса на всички, които са работили за добруването на Червен бряг и  неговите жители.”, призова Фильовски. Той изрази своята дълбока благодарност към всички родолюбиви червенобрежани, които с новаторски дух и упоритост са допринесли за развитието на града. Кметът на Червен бряг се обърна и към  общинските съветници като високо оцени съвместната им работа. „Без спорове и дискусии няма как да вземаме най-правилните решения”, отбеляза Павлин Фильовски. Той призова жителите на града общината да предадат на поколенията устрема към все по-добро бъдеще за Червен бряг.
„Днес, изпълнен с надежда, аз гордо заявявам, че обичам града си. Не само защото е моя град, а защото той е част от мен, от моя живот. Настоящето и бъдещето зависят от всички нас. Бъдете здрави и с кураж и увереност нека продължим да работим за Червен бряг”, каза председателят на Общинския съвет Георги Георгиев.

Към общинските съветници и жителите на Червен бряг се обърна и областният управител на Плевен Ралица Добрева. Тя отбеляза, че в последните 4 години това е една от най-динамично развиващите се общини на територията на Плевенска област.

” Това разбира се е резултат от добрата съвместна работа на кмет, общински съвет и държавна власт. Затова ви поздравявам за постигнатото. Когато голямата цел- развитието на Общината, създаването на все по-добри условия за живот на хората и насърчаване на бизнес инициативите – е обща за всички, то съвсем скоро тя се превръща в реалност. Фактът, че чуждестранни ивеститори избират Плевенска област и по-конкретно Община Червен бярг за развиване на своя бизнес, е най-добрата и категорично положителна оценка за работата на местната власт. Желая ви да продължите да следвате своята голяма цел и да бъдете единни в нейното реализиране”, каза областният управител Ралица Добрева.

 На тържествената сесия председателят на Общинския съвет Георги Георгиев обяви, че поздравителни адреси по повод празника са получени от Президента Росен Плевнелиев, Премиера Бойко Борисов и от народния представител Пламен Тачев.