40 нови широколистни дръвчета засадиха младежите от ГЕРБ от цяла Северна България, участници в семинара “Предстоящия избор – десни идеи за една по-добра Европа”, който  се проведе в хотел „Кайлъка” в Плевен от 14 до 16  март. Фиданките бяха засадени от около стотина активистина 16 март – неделя, на предвиденото за озеленяване пространство край новата отсечка на ул. „Иван Миндиликов” зад Автогара – Плевен. Заедно с тях бяха Моника Панайотова, eвродепутат и председател на М ГЕРБ, народните представители от ГЕРБ Ирена Соколова и Владислав Николов, общинският ръководител на партията Мартин Митев и организационният секретар Даниела Гонкова.

 „Двете послания, които бихме искали да отправим към гражданите на Плевен. Първото е наистина всеки да допринася за средата, в която живеем да бъде по-добра, по-хубава, по-зелена, по-приятна. Затова в същност на такова ключово място в града искаме да има повече зелено пространство и по-приятна атмосфера за гражданите на града. И от друга страна посланието, което винаги правим с инициативи, свързани със засаждането на дръвчета, е именно да пуснем корени в България, т.е. младите хора да виждат перспективата и да остават в страната си, а за това трябва наистина по-добро управление от сегашното, така че се надяваме на скорошна промяна., това каза Моника Панайотова, след като активно се включи винициативата.

Дръвчетата са осигурени  от Общинската структура на ГЕРБ – Плевен, мястото за засаждане е посочено от Община Плевен, след писмено запитване от страна на общинското ръководство на партията в града.