500 души от Плевенска област присъстваха на откриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ за президентската институция в зала Арена армеец днес. Общо 15 000 членове и симпатизанти на ГЕРБ показаха своята безрезервна увереност в победата на кандидат-президентската двойка  Цецка Цачева вицеадмирал Пламен Манушев.

Като най-правилният определи избора на кандидатите на ГЕРБ за президент и за вицепрезидент Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев  председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов по време на официалното откриване на предизборната кампания на партията. По думите му, на първия тур на изборите се състезават политическите партии, а на втори тур се търси подкрепа. „ГЕРБ трябва да е първа политическа сила на първи тур. „Ако не сме си заслужили победата, ще се отдръпнем и ще оставим българите да изберат кой искат да ги управлява. Аз няма да ставам маймуна като Станишев“, обясни Бойко Борисов и даде пример със загубата на БСП на изборите за Европейски парламент през 2014 г.

 „България се нуждае от ГЕРБ, защото ГЕРБ показа, че може и знае – точно затова трябва да спечелим президентските избори“, заяви  председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. „За десет години, откакто учредихме ПП ГЕРБ, имаме десет победи. Тази година ние трябва да постигнем 11-ата победа, но не, за да отчетем поредния успех, а защото знаем, че успехът и отговорността вървят ръка за ръка“, посочи Цветанов. По думите му, най-важното за ГЕРБ е да стигне до хората, за да бъде намерено решението на техните проблеми.

„Единадесетата поредна победа на ГЕРБ на изборите тази година ще гарантира успеха на България с министър-председател Бойко Борисов и с президентска двойка в лицето на Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев“, подчерта Цветан Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ през всичките тези години се отваря ежедневно за нови членове и стига до всички прослойки от обществото. По думите му, на страната й е необходимо да бъде силен фактор на стабилност, да следва евроатлантическата ориентация и да бъде сигурна външна граница на ЕС. Според Цветанов най-важното е единството и това може да се постигне от президента и вицепрезидента, които имат необходимите качества и които са доказали, че могат. „Цецка Цачева се възприема като експерт и в останалата си част като политик. Цецка Цачева е човекът, който доказа, че може да балансира в този многообразен български парламент“, посочи той и заяви, че тя е достойният и силен глас на ГЕРБ в тази кампания. По думите му, вицеадмирал Манушев е един достоен офицер, истински патриот, човек, който като заместник-шеф на Българската армия е напуснал своя пост, но е станал част от ПП ГЕРБ от гражданската квота на партията.

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева заяви, че България има нужда от стабилност, нацията – от единство, а обществото – от върховенството на закона. „Заедно ще работим за издигане на авторитета на държавните институции, за да бъдат достъпни и да работят в интерес на всички български граждани, независимо къде живеят“, допълни Цачева. Тя посочи, че и не най-големите държави и народи могат да бъдат много големи, стъпвайки на триадата образование, наука, бизнес. „Това ще бъде мой приоритет – да прехвърля мостове между тях. Убедена съм, че ще бъда президент на Република България най-малко по две причини – първо, защото в тази зала съм с 15 000 победители. Второ, защото заедно с вицеадмирал Манушев сме силен екип, с разумни идеи за бъдещето на България“, заяви Цачева.

„Изправена съм пред вас с открито сърце и с ясното съзнание за очакванията към мен и вицеадмирал Манушев. Целостта на нацията ще бъде запазена, защото аз вярвам в диалога и в справедливостта. Президентът е гарант на Конституцията, на правовата държава и на справедливостта, ще работя за съдебната реформа, ще настоявам за независим, справедлив и работещ български съд“, увери още Цецка Цачева. Кандидатът за президент от ГЕРБ бе категорична, че няма да се впуска в компроматни битки. „Аз вярвам, че дебатът не трябва да се води с останалите кандидати и с анонимните тролове в интернет, дебатите ще водя с българския народ по време на срещите си с тях лице в лице“, допълни тя.

По думите на Цецка Цачева, България трябва да остане добър партньор на НАТО, а президентът да бъде гарант за модернизиране на армията в Алианса. „Президентската институция е надпартийна, аз искам да бъде президент и на онези хора, които са разочаровани от политиците“, заяви Цачева. По думите й политическата апатия  е най-големият опонент в тази кампания. „Всички заедно трябва да стигнем до възможно максимален брой граждани, които не гласуват. Имаме силата и знанието да запазим стабилността и сигурността на България, защото ние носим България в сърцето си“, каза Цецка Цачева. Цачева изброи като приоритети балансирана и активна външната политика, отчитайки интересите на България. По думите й, членство на страната ни в ЕС и НАТО е безалтернативно. „България трябва да бъде фактор на сигурност и стабилност. Това означава да няма ескалация по нашите граници, което е в интерес на българските и европейските граници. Това означава във вътрешнополитически план да отстояваме стабилност, което е основата за позитивния образ на България, в региона, в Европа и в света“, заяви Цачева. Кандидатът на ГЕРБ за президент подчерта, че е време българската нация да бъде единна. „Това е моята голяма цел. Дълги години чертахме граници помежду ни във времето на преход. Ние не поставяме разделителни линии. Който прави това, остава в изолация. Затова, гледайки силата на ГЕРБ, затова което всички заедно сме построили за всички български граждани, имам основанието да поискам доверието им, за да има единение в България“, каза Цачева.

„Като вицепрезидент няма да позволя корабът „България” да бъде потопен“, каза кандидатът за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев. Той заяви убедеността си, че Цецка Цачева ще бъде първата жена президент на Република България. „Вие сте армията на ГЕРБ, която ще се изправи срещу останалите кандидатури и която ще защити стабилността на нашата държава“, заяви Манушев. „За мен е изключителна чест, тъй като зад нас двамата е подкрепата и доверието на най-голямата политическа партия, която десет години вече работи в интерес на българските граждани. Обещаваме да изградим една силна и достойна президентска институция, която да продължи това дело“, допълни той. Той подчерта, че е горд, че е служил за Българската армия. „Сърцето ми остава в армията. С Цецка Цачева ще работим за издигане на авторитета на институцията президент. Ще ги победим в тези избори и Цецка Цачева ще е първата жена президент”, категоричен бе Пламен Манушев.

Save